ОПУД

ЛЕКЦІЇ

ВІДЕОМАТЕРІАЛИ:
ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ:
  • ПР-1. Побудова органіграм ОСУ
  • ПР-5. Функціональні обовязки працівників ЗРГ
  • ПР-7. Добір кадрів
  • ПР-9. Оцінка конкурентоспроможності ЗРГ

ТЕСТИ:
  • Тема 4-5. Менеджмент та планування ПД
  • Тема 6. Організація підприємницької діяльності
  • Тема 7. Мотивація персоналу та контроль діяльності
  • Тема 8. Управління персоналом
  • Тема 12. Підприємницький ризик та страхування в бізнесі.

БІЗНЕС-ПЛАНИ:


ПЕРЕЛІК ПИТАНЬ НА ЕКЗАМЕН 

Література основна:
  1. Балджи М.Д., Доброва Н.В., Однолько В.О., Осипова М.М.  Торговельне підприємництво: Навч. посібник. - Київ, Кондор, 2017. - 112 с.
  2. Савицька Н.Л. Торговельне підприємництво: навчально-методичний посібник  – Х.: Видавництво Іванченка І. С., 2017. – 214 с.
  3. Ткачук С.В. Торговельне підприємництво [Електронний ресурс]: конспект лекцій для студ. напряму підготовки 6.030510 "Товарознавство і торговельне підприємництво" денної форми навч. / С.В. Ткачук, І.В. Ніколаєнко. – К.: НУХТ, 2014. – 129 с.
  4. Основи підприємництва: Підручник / [ Біляк Т.О., Бірюченко С.Ю., Бужимська К.О., та ін.] ; під заг. ред. Н.В. Валінкевич. – Житомир : ЖДТУ, 2019. – 493 с. -  [Електронний ресурс]  Режим доступу: http://mgu.edu.ua/docs/biblioteka/osnovi_pidp.pdf
  5. Організація підприємницької діяльності : навчально-методичний посібник для самостійного вивчення навчальної дисципліни студентами спеціальностей 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» освітня програма «Товарознавство і торговельне підприємництво», 073 «Менеджмент» освітня програма «Менеджмент», 181 «Харчові технології» освітня програма «Харчові технології та інженерія» ступеня бакалавра ПУЕТ / О. А. Спориш, І. В. Юрко, К. М. Краус, Л. В. Іржавська. – Полтава : ПУЕТ, 2018. – 178 с.
  6. Підприємництво, торгівля та біржова діяльність : підручник / за заг. ред. д.е.н., проф. І. М. Сотник, д.е.н., проф. Л. М. Таранюка. – Суми : ВТД «Університетська книга», 2018. – 572 с.
Література додаткова:
  1. Бізнес-планування в готельно-ресторанному господарстві : навчально-методичний посібник для самостійного вивчення навчальної дисципліни студентами спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа освітня програма «Готельно-ресторанна справа» ступеня бакалавра / І. В. Юрко, О. М. Михайленко. – Полтава : ПУЕТ, 2019. – 123 с.
  2. Гой І.В. Підприємництво: Навч. посібник /І.В. Гой, ТП. Смелянська – К.: Центр учбової літератури, 2013. – 368 с.
  3. Варналій З.С. Основи підприємництва: Навч. посіб. — К.: Знання-Прес, 2002. — 239 с.: іл., видання 2006 р. – 350 с.
  4. Донець Л.І., Романенко Н.Г. Основи підприємництва. Навчальний посібник. – К.: Центр на вчальної літератури, 2006. – 320 с
  5. Коваленко О.В. Підприємництво та його організаційно-правові засади: Навч. посібник. - Вид-во ДЗ "ЛНУ ім. Шевченка", 2013. 400 с.
  6. Нечаюк Л. І., Нечаюк Н. О. Готельно-ресторанний бізнес: Менеджмент: Навчальний посібник. 3-тє видання. — К.: Центр учбової літератури, 2009. — 344 с.
  7. Нечаюк Л.І., Телеш Н.О. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент: Навч.посібник. - К.: Центр навчальної літератури, 2003. - 348 с.
  8. Підприємницька діяльність. Ануфрієва О.Л., Пальчевська Т.Г., Лагоцька Г.М. - Івано-Франківськ, "Лілея-НВ", 2014. - 304 с.
  9. Підприємництво, торгівля та біржова діяльність [Текст] : підручник / за заг. ред. д.е.н., проф. І. М. Сотник, д.е.н., проф. Л. М. Таранюка. – Суми : ВТД «Університетська книга», 2018. – 572 с.
  10. Подвірна Т.В. Опорний конспект лекцій з дисципліни «Теоретичні основи товарознавства та підприємництва» // Укл. к.е.н., асистент Т.В. Подвірна. - Тернопіль: ТНТУ ім. І. Пулюя, 2017. - 200 с. 
Статті з Інтернет-сайтів:
  1. Власна справа. 10 статей-інструкцій, які допоможуть на старті бізнесу
Література додаткова для студентів технологічного відділення: 
  1. Менеджмент підприємств ресторанного господарства: Навч. посібник /Ткачова С.С. Ткаченко О.П. – Харків, ХДУХТ, 2009. – 190 с
  2. Менеджмент у ресторанному господарстві: конспект лекцій./Л.Ф.Литвинець, О.П.Литвинюк. -К.: НУХТ, 2012. - 148 с.
  3. Іщенко Т.І., Лазоренко Н.П. Мерчандайзинг в ресторанному господарстві: конспект лекцій - К.: НУХТ, 2013. - 67 с. 
  4. Організація готельно-ресторанного обслуговування: навч. посібник / В. О. Лук'яновГ. Б. Мунін. – Київ : Кондор, 2012. – 346 с.
  5. Організація ресторанної справи. Навч. посіб./В.П.Самодай, А.І.Кравченко. - Суми: Вид-во СумДПУ ім. А.С.Макаренка, 2015. - 424 с.
  6. Як відкрити ресторан: Опорний конспект лекцій / укладачі: Б. Б. Ботштейн, О. О. Гринченко. – Х.: ХДУХТ, 2017 - 119 с.
Література додаткова (в бібліотеці коледжу):
  1. Нечаюк Л.І., Нечаюк Н.О. Готельно-ресторанний бізнес: Менеджмент: Навчальний посібник. – К.: ЦУЛ, 2017. – 344 с.
  2. Юрко І.В. Торговельне підприємництво: Навчальний посібник. – К.: ЦУЛ, 2018. – 232 с.
  3. Основи менеджменту. Теорія і практика: Навч. Посібник /за заг. ред проф. Мошека Г.Є. – Київ: Ліра, 2018. -528 с.
  4. Захарчин Г.М. Основи підприємництва: Навч. посіб.–К.: Знання, 2008. - 437 с.
  5. Мочерний С. В., Устенко О.А., Чеботар С.І. Основи підприємницької діяльності: Посібник. – К.: Академія, 2001. – 280 с.
  6. Шваб Л.І. Основи підприємництва. Навч. посібник. – К.: Каравела, 2007. – 368 с.